Lactatiekundige

Buikje Vol

Hulp en advies aan huis

Deep oscillation bij borstproblemen

Wijke Koehorst – Lactatiekundige Buikje Vol

Deep oscillation wordt gebruikt bij vrouwen met borstvoedingsproblemen, denk daarbij aan fysiologische en pathologische stuwing, oedeem, doorbloedingsproblemen (Raynaud), verstopt melkkanaaltje en een (beginnende) borstontsteking. Met mijn handen pas ik deep oscillation toe en daardoor is het nauwkeurig en zeer zacht. Vanwege de dieptewerking tot 8 cm met minimale belasting voor de moeder, kan een gebied behandeld worden dat met andere methodes niet mogelijk of té pijnlijk zou zijn.

Waarom bij een lactatiekundige?

Waarom deep oscillatie therapie bij de lactatiekundige i.p.v. ultrasound bij de fysiotherapeut?
Omdat er vaak een reden is voor je klachten en het belangrijk is om de oorzaak aan te pakken en niet alleen de symptomen te behandelen. Door een anamnese af te nemen en samen te kijken waar de mogelijke oorzaak zit, maken wij samen een plan waarmee jullie vooruit kunnen.

Het gebruik van de deep oscilation bij borstvoedende vrouwen wordt alleen toegepast als aanvulling op een lactatiekundig consult. Er wordt een anamnese afgenomen, er is gescreend op contra-indicaties en een follow-up geregeld voor de evaluatie van de klachten. Voorafgaand aan het gebruik van de deep oscilation wordt er een manueel borstonderzoek verricht.

Kosten consult: €120,-
Evt. volgende behandeling €65,-
Kijk in uw polis of u verzekerd bent voor lactatiekundige hulp.

Direct contact?

Vul het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!