Dit doet Buikje Vol

Diensten

Zwangerschapsconsult

Tijdens een Zwangerschapsconsult kan ik jullie alvast helpen met alle vragen rondom het geven van borstvoeding, nog voordat jullie kindje(s) geboren is (zijn).

Aandachtspunten kunnen zijn: zwangeren met Diabetes (suikerziekte), antenataal (in de zwangerschap) kolven, sectio ceasarea (keizersnede), meerlingen zwangerschap, down syndroom, huidaandoeningen of andere onderliggende ziektes bij moeder en/of kind.

Kosten: €80,-  Duur: +/- 1 uur

Telefonisch consult

Soms heb je een kleine vraag waarvoor je niet fysiek langs hoeft te komen. Je kunt mij dan makkelijk telefonisch bereiken.

Kosten: €10,- per 15min. Duur: +/- 15min

Vervolg consult

Soms kan het nodig zijn dat jullie nog eens mijn hulp nodig hebben. Dit kan op advies van mij zijn, maar soms hebben jullie als ouder dit nodig.

Uiteraard ben je dan al uitgebreid bekend bij mij waardoor de kosten ook lager zijn.

Kosten: €65,-  Duur: 30min

Back 2 work

Sommige kijken er naar uit en anderen zien er enorm tegenop, maar je moet er op een gegeven moment aan geloven: back 2 work.

Het kan fijn zijn om weer even tussen de ‘volwassenen’ te zitten en andere praat te hebben, maar tegelijkertijd is het zo fijn alleen met je kleine hummel.

‘Weet jij dat je werkgever verplicht is een afgesloten ruimte met stromend water te hebben waar jij kan kolven/voeden en dat je daar ook (extra) de tijd voor krijgt?’

Je kunt je afvragen: hoe moet ik dit allemaal doen, werken en borstvoeding? Ik help je hier graag bij. We plannen dan een afspraak in zodat ik al jullie vragen kan beantwoorden en jullie op weg te helpen.

Kosten: € 80,-. Duur: +/- 45min

Vergoedingen

Afhankelijk van je verzekering wordt lactatiekundige hulp vergoed. Kijk dit van tevoren goed na.

Verslaglegging

Na het 1e consult aan huis ontvang je een uitgebereid verslag. Hierin staan alle afspraken die wij samen gemaakt hebben. Hier kun je de komende tijd mee vooruit.

Alle andere consulten krijg je indien gewenst een samenvatting van ons gesprek.

Een eerste consult

Als je bevallen bent kan ik je helpen en advies geven als dat nodig is. Het kan even allemaal tegen zitten, borstvoeding is niet zoals je verwacht had, het voeden kan pijn doen, hoe leg ik mijn kindje(s) aan of heb ik genoeg voeding. Zo zijn er nog vele onzekerheden en vragen die je kunt hebben.

In een eerste consult komen jullie naar mijn praktijk in het anna ziekenhuis. Uiteraard maak ik soms ook een uitzonderingen en kom ik aan huis. Ik  neem wat vragen met jullie door en indien nodig doe ik mondonderzoek bij jullie kindje en borstonderzoek bij mama. Verder kijk ik mee met een voeding en probeer ik alle vragen te beantwoorden en zal ik jullie advies geven. Samen maken wij een plan dat het beste bij jullie past.

Kosten: € 120,-.  Duur: +/- 1,5uur 

Kolf consult

Er zijn zoveel verschillinde kolven en er zit vaak nog een flink prijskaartje aan vast. Je geeft dus geld uit aan iets waarvan je geen idee hebt of deze prettig voor jou is.

Met dit kolf consult help ik jou!

Tijdens een kolfconsult kijken wij samen welke kolf het beste bij jou past. Ik heb verschillende kolven die jij ook kan uitproberen.

Wil je graag een stille kolf, een draadloze kolf, wil je dubbelzijdig kolven en wat is je budget? Dit bespreken wij samen en kan je vol goed vertrouwen de kolf aanschaffen die bij jou past.

Merken die jij uit kunt proberen zijn: Medela, Youha, Ardo, Baboa, Vulpes Goods, Horigen en mom&e.

Kosten: € 80,- Duur: +/- 1 uur

Afkolfset (kolven in de zwangerschap)

Er kunnen verschillende redenen zijn om met de hand af te kolven in de zwangerschap. Op deze manier vang je colostrum op die je na de geboorte aan je kindje kan geven indien dit nodig is. Er zal zo minder snel kunstvoeding bijgegeven worden.

Het kolven kan vanaf 36 weken in overleg met je verloskundige of gynaecoloog. Soms kan er gekozen worden om eerder te starten. 

Voorbeelden om met de hand te kolven in de zwangerschap kunnen zijn: 
– Jullie verwachten een groot of juist klein kindje.
– Je hebt zwangerschap suiker of je bent al bekend met diabetes.
– Je weet dat je een keizersneede gaat krijgen.
– In het verleden heb je een borstverkleining of vergroting gehad.
– Vorige borstvoedingsperiode ging moeizaam.

Wil je meer weten over kolven in de zwangerschap of wil je een afkolfset kopen neem dan contact op.

Kosten afkolfset: €10,-