Over Buikje Vol

Over mij

Een warm hart voor borstvoeding

Ik ben Wijke en ben gestart met de opleiding lactatiekundige in september 2020. Nu afgestudeerd als lactatiekundige NLG en IBCLC.

Even terug in de tijd….

In 2005 ben ik verhuisd naar London om hier te werken als au pair. Ik wist dat ik graag werkte met kinderen en ik was toe aan een uitdaging. Dus werken als au pair in Londen was perfect op dat moment.

In een van de gezinnen waar ik werkte was de vrouw zwanger van hun tweede kindje. Hij werd geboren in de tijd dat ik daar werkte. in die periode heb ik veel geleerd over de zuigeling, alleen nog niet als zorgprofessional. Wel wist ik toen dat ik graag met de zuigelingen wilde werken.

In 2007 ben ik begonnen met de opleiding Verpleegkunde om uiteindelijk op de kraamafdeling te gaan werken. Ik ben afgestudeerd in 2011 en meteen aangenomen op de kraamafdeling in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

Daar ben ik terecht gekomen in de borstvoedingswerkgroep. Als ik heel eerlijk ben, dan was dit op dat moment niet mijn nummer één keuze, maar deelname aan een werkgroep was verplicht. Uiteindelijk is dit een super goede keuze geweest!

Veel mensen vonden toen nog dat borstvoeding ouderwets was, dit wilde ik heel graag veranderen. Samen met de Lactatiekundige van het MMC ben ik begonnen met het geven van de zwangere voorlichtingsdagen en -avonden over borstvoeding. Heel spannend en super leerzaam.

Al snel mocht ik de opleiding tot obstetrie verpleegkundige (gespecialiseerd verpleegkundige) volgen, waardoor ik nog meer kennis over het belang van borstvoeding kreeg.

Jarenlang ben ik actief geweest en heb ik ervaring opgedaan in het MMC en het Anna ziekenhuis in de borstvoedingswerkgroep, met de kraamvrouwen en als lactatiekundige in opleiding. En nu dus in mijn een eigen praktijk.

Vanaf april 2021 ben ik ook als klinisch lactatiekundige in het Anna ziekenhuis aan het werk. Ik probeer bij alle vrouwen langs te gaan om te kijken hoe de opstart gaat.

Ik heb jaren de tijd gehad om mijn rugzak te vullen en nu hoop ik zoveel mogelijk vrouwen te kunnen helpen met alle vragen rondom borstvoeding.